ZIELENLICHT Praktijk voor Massage en Energie

Verbinding hervinden door aanraking en diep contact

Lizette de Jong

Wie ben ik

Mijn naam is Lizette de Jong. Ik woon in Zwolle sinds maart 2022. Ik heb 10 jaar lang in Kampen een goed lopende massagepraktijk gehad. En dan nu in Zwolle-Zuid! Tijd voor een nieuwe stap!


Ik sta bewust in het leven en probeer altijd de verbinding te vinden tussen mens, natuur en dier. Ik geef om vriendschap, harmonie, integriteit, vertrouwen en verbinding. 

Ook ben ik graag - op gezette tijden - alleen, om te mediteren en rust te vinden. Ik reis graag naar Ibiza voor zon, vrijheid en spiritualiteit. Ik wandel graag, hou van fietsen, de natuur, lezen en moestuinieren (op kleine schaal).

Vrijwilligerswerk

Ik heb een aantal jaren via "de Zonnebloem" ouderen en mindervaliden bezocht en ben enige tijd als stervensbegeleidster betrokken geweest bij de Stichting Terminale Zorg.

Verdieping

Door een aantal bijzondere gebeurtenissen in mijn leven ben ik mij meer gaan verdiepen in esoterie en psychologie. Ik volgde cursussen op het gebied van energie-uitwisseling (zoals Reiki en Quantum Touch), intuitatieve ontwikkeling, psychologie (NHI), coaching (CIVAS) en heb een aantal jaren yoga-lessen gevolgd. Daarnaast heb ik een drietal cursussen/trainingen gevolgd voor stervensbegeleiding, rouw en verlies: een basis module bij Stichting Terminale Zorg in Zwolle, een training Spirituele zorg rond overlijden, uitvaart en rouw volgens het Sjamanisme bij Soulrituals in Amsterdam en een training Rouw en Verlies bij Buro Nazorg in Zwolle. Ik heb de opleiding Lichaamsgericht Energetisch Therapeut gevolgd bij Centrum Puur waarbij ik met behulp van energie lezen, healing en prachtige spirituele tools (zoals MIR en de Helende Reis) het onderbewustzijn aanspreek en je tot emotionele verdieping in jezelf kan brengen. Ik heb besloten deze sessies stop te zetten maar gebruik soms een paar tools tijdens een verdiepende massage.

Boek en TV - verlies van geliefden en gezondheid

Ik heb meegewerkt aan het boek van Minke Weggemans "Rouw in de Zijlijn".

Dit, naar aanleiding van het overlijden van mijn zusje in 2004.

Het boek bevat een verzameling van authentieke verhalen van vrouwen over het verlies van broer of zus aan de dood en hoe zij met hun rouw en verdriet zijn omgegaan. Ik ben onlangs (01.11.2019) ook op RTV Oost geweest met Geluk Gezocht (herhaling uit 2009) waarin ik vertel over hoe ik de dood van mijn zusje heb verwerkt. Haar overlijden en de wijze waarmee ik er mee heb leren omgaan, heeft mij gesterkt en gevormd in de verliezen die ik daarna heb geleden. Je geliefden "loslaten" is zwaar maar niet onmogelijk. Het fysieke loslaten kan getransformeerd worden. Ook bij rouw om verlies van gezondheid en andere type verlies, kun je bij mij terecht.

Uitwerking massage/energetisch werk

Er is bij mij - vooraf/tijdens/na de behandeling - altijd ruimte om je worstelingen in dit leven, je pijn, gemis of verdriet te uiten.

Mijn behandelingen worden ervaren als betrokken, warm en liefdevol.

Ik ben gestopt met energetische therapie (Ont-Moet Jezelf sessies) maar er is altijd ruimte voor een dieper gesprek of een energetische behandeling.

Verklaring websitenaam

Mijn hart ligt bij het energetisch en intuitatief aanraken, het uitwisselen van energie, het zuivere contact met mijn cliënten en de verbinding die hierdoor ontstaat. Voor mij was de stap van reiki naar integrale massage - en later, naar energetische therapie - een logische. Het aanraken is gebleven, de verbinding versterkt maar vooral het door-voelen is verdiept.

De naam van mijn website is niet willekeurig gekozen. Mijn manier van aanraken gaat niet alleen om een techniek, maar geeft ook de volledige aandacht voor JOU weer waarin je mag zijn wie je bent. Die verbinding tussen lichaam, geest en ziel noem ik "licht" waarin de woorden liefde, aandacht, bewustzijn en eigenheid besloten liggen.

Vandaar: Zielenlicht (of te wel zielscontact).

Mijn motto is: "wie deelt is nooit alleen". De verbinding die we soms in het leven kwijt zijn probeer ik middels deze zuivere vorm van aanraken, te hervinden.

Kom langs voor een kennismaking! Ik zie uit naar je komst!

Warme groet,

Lizette